Alexey Zakharov – Video van New York circa 1930

Alexey Zakharov is er in geslaagd met zijn The Old New World Project om een accuraat beeld weer te geven in een videomontage van New York, Boston en Washington D.C. van de Jaren dertig in de vorige eeuw, dankzij een procedé van oude foto’s en cameraprojecties.

4832167

Video deze film kan men bijna het gevoel opsnuiven van The Big Apple bijna honderd jaar geleden. De video doet retro bijna steampunkachtig aan, het croonerliedje op de achtergrond dompelt je onmiddellijk in de juiste sfeer.

Alexey Zakharov - The Old New World

Het project kwam tot stand dankzij de samenwerking met Shorpy, een site die de archieven van The Library of Congress scant. De gebruikte animatie is zeer geloofwaardig en het lijkt een authentieke film.

© Thalmaray

Bewaren

Leave a Comment