100 jaar film in montage meest iconische scene van elk jaar

100 jaar film distilleren is geen gemakkelijke opgave doch een de filmmaker Jacob T. Swinney heeft een zeer succesvolle poging ondernomen die wel gesmaakt wordt.

Zijn hommage aan de laatste 100 jaar film, die na een eeuw zijn plaats wel heeft kunnen veroveren als kunstdiscipline, is een rationele compilatie van de meest iconische, lees herkenbare, scenes van de laatste 100 jaar. De beelden die passeren maken allen deel uit van ons collectief geheugen en iedere filmfreak zal ze moeiteloos herkennen.

4675221_300x300

De filmindustrie is een massaproduct, letterlijk honderden films worden elke maand gedraaid. Het zijn de zogenaamde klassiekers en grootste prijsbeesten van de Oscars en andere filmfestivals die toch wel blijven kleven in de gedachten van de mensen. Vele van de getoonde clips zijn afkomstig uit films die op hun beurt inspiratie gaven aan nieuwe producties en aan getalenteerde regisseurs.

De filmmaker benadrukt duidelijk dat ieder beeld gekozen voor zijn specifiek jaar niet alleen iconisch is, er zijn heel wat iconisch films, meesterwerken in hun eigen genre of in hun eigen taal. Sommige beelden riepen zelfs nieuwe genres in het leven, anderen bewandelden toen nog het gevaarlijke pad van de censuur om de grenzen af te tasten, baanbrekend zijn ze allen wel op een of andere manier geweest.

Deze video 100 years of filmmaking is naast een ode ook een herinnering waarom het medium film zo succesvol is en waarom mensen houden van films.

© Thalmaray

Bewaren

Leave a Comment