Uit het privé archief van Walt Disney

Walt Disney, de moderne tovenaar die begon met een muis en een imperium opbouwde, wie kent hem niet?

Image title

Ter gelegenheid van de 114 ste verjaardag van de koning der animatie op 5 december 2015 besloot de directie van Disney om sommige foto’s van het privé archief vrij te geven die nog nooit werden gezien.

Image title

De foto’s beslaan de periode 1932 tot 1955 het jaar dat het kasteel van Doornroosje open ging in Disneyland.

Image title

De foto’s zijn verhalen op zich zoals de rare foto van de muzikanten bij het maken van Fantasia (1940) als vele foto’s van Disney en zijn medewerkers zoals in 1951 toen Alice in Wonderland werd gemaakt.

Image title

De man Disney bevatten in enkele regels tekst is onbegonnen werk, maar zoals de grootmeester zelf laten we hier de beelden spreken. De eeuwige dromer was een keiharde CEO die het zijn missie zag om alle kinderen van de wereld te verbazen en plezier te geven.

Image title

Disney was meer dan een cineast of animator, hij was de verteller van verhalen, de man die oude sprookjes weer tot leven kon wekken in de magie die zijn eigen was. Het genie van Disney was dat hij een kind was die zich kon verkleden in de grote mens die hij in dagelijks leven ook was.

Image title

 

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

© Thalmaray

Foto’s: Walt Disney Co

Walt Disney, het begon allemaal met een muis

Bewaren

One thought on “Uit het privé archief van Walt Disney”
Leave a Comment