Unieke beelden van Duitsland voor de twee wereldoorlogen

Zeldzame foto’s van Duitsland in de tijd van voor de twee wereldoorlogen zijn opgedoken in het nieuw uitgegeven boek “Germany Around 1900”.

Image title

  • Stadhuis Wernigerode

Het boek telt maar liefst 800 pagina’s met foto’s en postkaarten die allen werden genomen rond de eeuwwisseling 1900. Het geeft vooral een vredelievend en nostalgische inkijk in het burgerlijke Duitsland, voor de horror van wereldoorlog 1 & 2. Het toont een land die positief en constructief een nieuwe eeuw binnenloodste.

Image title

  • Sigmaringen Kasteel.

Alle beelden werden bewerkt met het photochrom proces, een print techniek die het toeliet om zwart-wit foto’s om te vormen tot kleurfoto’s. Het boek heeft een prijskaartje van 150 euro en is verkrijgbaar in het Engels, Frans en Duits.

Image title

  • De kust van Westerland.

De beelden roepen een echte nostalgie op, de economie was in stijgende lijn, de Keizer werd aanbeden, de kerk was almachtig en het land had geen idee in welke twee verschrikkelijke oorlogen het zou geworpen worden.

Image title

  • Kasteel van Heinstein en Beenhouwers Gilde van Hildesheim.

Image title

  • De brug van Bastei.

Image title

  • Traditionele Duitse keuken.

© Thalmaray

 

Bewaren

Leave a Comment